Tratament endodontic la microscop

Tratament endodontic la microscop

Tratamentul endodontic este o procedură specializată folosită pentru a trata problemele la nivelul pulpei dentare (țesutul moale situat în interiorul dintelui) și pentru a salva dinții afectați de carii extinse, infecții sau leziuni.

Tratamentul se realizează exclusiv sub microscop operator, permițând medicului specialist să examineze și să lucreze la niveluri de detaliu extrem de înalte.

Cu ajutorul acestui instrument, medicul poate vizualiza interiorul dintelui la o scală foarte mică, asigurându-se că toate canalele radiculare sunt corect identificate și tratate, ceea ce crește precizia și ratele de succes în comparație cu tehnicile tradiționale.

Tratament endodontic microscop Renew Dental Office Jebel Stomatologie Timișoara

Etapele tratamentului endodontic:

  1. Diagnosticarea și evaluarea: Înainte de a începe tratamentul, medicul stomatolog va efectua o evaluare amănunțită a dintelui afectat. Acesta poate include examinarea radiografică pentru a vizualiza structura internă a dintelui și pentru a identifica orice leziuni sau infecții.
  2. Anestezia locală: Înainte de a începe procedura, se va administra anestezie locală pentru a asigura că pacientul nu va simți durere în timpul tratamentului.
  3. Izolarea dintelui: Dintele este izolat cu ajutorul unui material de izolare, cum ar fi o digă dentară, pentru a menține zona uscată și sterilă pe durata procedurii.
  4. Accesul la canalul radicular: Medicul stomatolog face o mică deschidere în coroana dintelui pentru a accesa canalul radicular, care conține pulpa dentară.
  5. Eliminarea pulpei: Utilizând instrumente fine și tehnologie de microscop, medicul îndepărtează pulpa dentară afectată sau infectată din interiorul dintelui. Acest proces este efectuat cu mare precizie pentru a asigura că toate țesuturile necrotice sau infectate sunt eliminate.
  6. Igienizarea canalului radicular: Canalul radicular este curățat și igienizat cu ajutorul unor instrumente speciale. Îndepărtarea tuturor bacteriilor și a materialelor infectate este crucială pentru succesul tratamentului.
  7. Măsurarea și umplerea canalului: Canalul radicular este măsurat cu atenție pentru a determina lungimea exactă la care trebuie umplut. Apoi, canalul este umplut cu un material special numit gutapercă, care sigilează canalul pentru a preveni reinfectarea.
  8. Reconstrucția dintelui: După finalizarea tratamentului endodontic, dintele este reconstruit. De obicei, se aplică o coroană dentară deasupra dintelui pentru a-i restabili forma și funcționalitatea.
  9. Monitorizarea post-tratament: După tratament, medicul stomatolog va urmări evoluția post-tratament și va verifica periodic starea dintelui pentru a se asigura că vindecarea decurge corespunzător.
  10. Îngrijirea post-tratament: Pacientul va primi instrucțiuni pentru îngrijirea post-tratament, inclusiv sfaturi privind igiena orală și programul de urmărire la medicul stomatolog.

Ce spun pacienții despre noi:

Atenție la detalii

Recomand Renew Dental Office! Experiența mea a fost remarcabilă. Se pune o atenție deosebită la detalii, de la proceduri și până la comunicarea cu pacienții. Echipa este dedicată și profesionistă, asigurându-se că fiecare aspect al tratamentului dentar este perfect. Încredere și satisfacție totală!

Andrei M.

pacient

Program flexibil

Am găsit aici soluția perfectă pentru programul meu aglomerat. Au oferit un program flexibil care se potrivește nevoilor mele. Este ușor să programez la ei ședințele la ore convenabile. Se răspunde cu promptitudine și se asigură că experiența mea este lipsită de stres. Recomand cu încredere!

Patricia D.

pacientă

Soluții personalizate

Renew Dental Office a fost alegerea perfectă pentru problemele mele stomatologice complexe. Echipa lor de specialiști a fost eficientă în găsirea soluțiilor și în gestionarea tratamentului. Planul personalizat a fost bine pus la punct, iar rezultatele au fost remarcabile.

Victor K.

pacient

Tineri și profesioniști

Recomand Renew Dental Office! Echipa lor tânără și profesionistă mi-a oferit o experiență remarcabilă pentru câteva probleme dentare. Profesionalismul lor și rezultatele finale au fost impresionante. Pentru servicii stomatologice, Renew Dental Office este alegerea perfectă!

Denisa C.

pacientă

Prețuri corecte

La Renew Dental, am găsit prețuri corecte și transparente pentru serviciile stomatologice de înaltă calitate. Nu am avut surprize neplăcute la plata facturii, ceea ce m-a făcut să mă simt în siguranță și încrezător în alegerea mea. Recomand cu încredere pentru calitatea serviciilor și corectitudine.

Radu B.

pacient

Dorești o consultație

sau ai întrebări despre cum te putem ajuta?

Programare