Aparate dentare

Aparate dentare

Ce sunt aparatele dentare?

Aparatele dentare sunt dispozitive utilizate pentru a corecta problemele ortodontice ale dinților și alinierii maxilarelor. Ele pot fi folosite pentru a trata:

 • Dinți înghesuiți.
 • Dinți cu spații mari între ei.
 • Mușcături incorecte, cum ar fi supraocluzie (mușcătura de sus) sau subocluzie (mușcătura de jos).
 • Probleme de aliniere dintre maxilare (mușcătura incorectă).
 • Corectarea poziției dinților după extracții sau leziuni.
Fațete dentare Renew Dental Office Jebel Stomatologie Timișoara

Tipuri de aparate dentare:

 • Aparate dentare fixe: Acestea sunt cele mai comune și implică fixarea bracket-urilor (dispozitive de fixare) pe fiecare dinte și conectarea lor cu un fir (arc ortodontic) care exercită presiune pentru a muta dinții în poziția dorită.
 • Aparate dentare mobile: Acestea sunt aparatele care pot fi îndepărtate și purtate la discreție. Sunt folosite adesea la copii și pentru corectarea problemelor minore de aliniere.
 • Aparate dentare invizibile: Invisalign și alte tipuri de aparate invizibile sunt create dintr-un material plastic transparent, astfel încât să fie mai puțin vizibile decât aparatele dentare tradiționale.

Beneficiile ortodonției:

 • Corectarea estetică: Ortodonția vă ajută să obțineți un zâmbet mai frumos, crescându-vă încrederea în sine.
 • Sănătatea orală: Dinții corecți sunt mai ușor de curățat, reducând riscul de carii și afecțiuni ale gingiilor.
 • Funcționalitate: O mușcătură corectă vă permite să mușcați și să mestecați eficient alimentele, evitând problemele cu articulația temporomandibulară.
 • Respirația și vorbirea: Ortodonția poate îmbunătăți respirația și vorbirea, corectând problemele care pot apărea din cauza mușcăturii incorecte.

Procesul de tratament ortodontic:

 • Evaluare inițială: Medicul ortodont va efectua o evaluare detaliată a mușcăturii și alinierii danturii, folosind radiografii și imagini pentru a crea un plan de tratament personalizat.
 • Plasarea aparatelor dentare: După stabilirea planului de tratament, aparatele dentare pot fi plasate pe dinți și pot fi ajustate în timpul vizitelor regulate la cabinetul stomatologic.
 • Îngrijirea și curățarea: Este important să aveți grijă de igiena orală, inclusiv periajul și utilizarea aței dentare, pentru a menține dinții sănătoși pe durata tratamentului.
 • Ajustări și vizite regulate: Medicul ortodont va face ajustări periodice pentru a asigura progresul corect al tratamentului.
 • Îndepărtarea aparatelor: După finalizarea tratamentului, aparatele sunt îndepărtate, iar poate se poate aplica o contenție (dispozitiv de menținere) pentru a păstra rezultatele corectării.

Ce spun pacienții despre noi:

Atenție la detalii

Recomand Renew Dental Office! Experiența mea a fost remarcabilă. Se pune o atenție deosebită la detalii, de la proceduri și până la comunicarea cu pacienții. Echipa este dedicată și profesionistă, asigurându-se că fiecare aspect al tratamentului dentar este perfect. Încredere și satisfacție totală!

Andrei M.

pacient

Program flexibil

Am găsit aici soluția perfectă pentru programul meu aglomerat. Au oferit un program flexibil care se potrivește nevoilor mele. Este ușor să programez la ei ședințele la ore convenabile. Se răspunde cu promptitudine și se asigură că experiența mea este lipsită de stres. Recomand cu încredere!

Patricia D.

pacientă

Soluții personalizate

Renew Dental Office a fost alegerea perfectă pentru problemele mele stomatologice complexe. Echipa lor de specialiști a fost eficientă în găsirea soluțiilor și în gestionarea tratamentului. Planul personalizat a fost bine pus la punct, iar rezultatele au fost remarcabile.

Victor K.

pacient

Tineri și profesioniști

Recomand Renew Dental Office! Echipa lor tânără și profesionistă mi-a oferit o experiență remarcabilă pentru câteva probleme dentare. Profesionalismul lor și rezultatele finale au fost impresionante. Pentru servicii stomatologice, Renew Dental Office este alegerea perfectă!

Denisa C.

pacientă

Prețuri corecte

La Renew Dental, am găsit prețuri corecte și transparente pentru serviciile stomatologice de înaltă calitate. Nu am avut surprize neplăcute la plata facturii, ceea ce m-a făcut să mă simt în siguranță și încrezător în alegerea mea. Recomand cu încredere pentru calitatea serviciilor și corectitudine.

Radu B.

pacient

Dorești o consultație

sau ai întrebări despre cum te putem ajuta?

Programare